Choroby autoimmunologiczne u dzieci: Nowe podejścia terapeutyczne.
Dieta kapuściana polega na tym, że do jadłospisu powszedniego dodaje się dużą ilość warzyw. Warzywa to nadzwyczaj bogate źródło witamin, mikroelementów, a nawet błonnika. To naturalnie dzięki ich spożyciu, jelita się dezynfekują, nadmiar kilogramów maleje i człowiek czuje się zdrowszy. Jest to dieta krótkotrwała ze względu na braki białka oraz wapnia, których człowiek też potrzebuje, a nie ma ich w warzywach – sprawdź błonnik z ananasem + cla. Newralgicznym daniem tej diety jest zupa zrobiona z warzyw, głównie kapusty włoskiej. Wolno ją jeść bez ograniczeń. Do tego trzeba popijać mnóstwo mineralnej wody niegazowanej, nawet 2-3 litry dziennie. To, czego nie wolno, to jadać słodyczy ani cukru. Tak samo alkohol jest niedozwolny. Produkty zbożowe i mleczne można jeść dopiero w następnym etapie kuracji. Jest to zazwyczaj 5 dzień stosowania diety. Zaletą jej stosowania jest dostępność dla wszystkich ludzi, niezwykle chwalona przez osoby zapracowane, nie mające czasu na jedzenie. Na domiar tego bogata jest w błonnik, który ma duże znaczenie dla odchudzania oraz zdrowia.
1. Zobacz szczegóły
2. Zobacz więcej
3. Zobacz stronę
4. Kliknij i zobacz
Choroby autoimmunologiczne u dzieci: Nowe podejścia terapeutyczne.